Hoppa till innehåll

Årsmöte och 10-årsjubileum!

mars 14, 2016

I lördags den 12 mars höll vi årsmöte i Ungdomens Hus i Malmö. Samtidigt firade vi att Alice Tegnér Sällskapet nu funnits i 10 år. När själva årsmötet var avklarat var det dags för fika och mingel bland alla som kommit för att delta och medverka i programmet. Då gick strömmen! Dock lyckades vi hitta elanslutningar till både vattenkokare och elpiano – det var ju det viktigaste – så vårt 10-årsjubileum firades med massor av härlig Alice-musik i ljuset av den disiga vårdagen.

Under årsmötet beslöts att dela ut två hedersutmärkelser: Barbro Sjöberg, musiker och pedagog från Sundsvall, fick Alice Tegnér Sällskapets sjätte hedersmedlemskap och Marie Länne Persson, musiker och författare från Linköping, fick det sjunde hedersmedlemskapet samt medalj till Alice Tegnérs minne.

Barbro Sjöberg

Barbro Sjöberg minns och berättar

Barbro, som nyss fyllt 92 och är känd för att ha fostrat en hel släkt i många generationer med Alices musik – och då är det originalsättningarna som gäller! – berättade inspirerande och roligt om sitt liv och sin gärning. Så satte hon sig vid pianot och ackompanjerade sina vuxna skönsjungande barnbarn. Vilken härlig spelglädje, inte en tå i lokalen var stilla!

Barbro med barnbarn

Marie, som skrivit kapitlet ”Alice Tegnér och den folkliga musiken” i jubileumsboken ”Alice Tegnér – musikskapare”, berättade om kopplingen mellan folkmusiken och Alices musik. För att illustrera hur folkliga visor har blivit Alice-visor och hur Alice-visor har blivit folkliga, hade hon vokalensemblen Bessman (där hon själv ingår) till sin hjälp. Publiken bjöds på både ramsor, kulning och lyriska melodier.

Medalj

Flöjtisten Lovisa Stenberg, som är styrelseledamot i Sällskapet, hade med sig sin dotter Lovisa 7 år som sångerska och Inga-Britt Niemand som ackompanjerade på piano. Den unga sångerskan och hennes eminenta medmusikanter trollband oss alla!

Jubileumsprogrammet avslutades av den eminente sångaren och Linköpingsprofilen Rolf Wårdstedt, också han styrelseledamot, som bjöd på ett par mycket vackra, men inte så ofta sjungna sånger av Alice: ”Vad kommer det vackra ifrån” och ”Herdarna spela för barnet Jesus”. Rolf ledde oss även i gemensam sång.

En härlig dag med spännande möten och – som vanligt  – en massa olika ingångar till Alices musik! Tack för musiken och ett stort tack till Sällskapet, familjen Tegnér och deras trogna medhjälpare som ordnade denna dag!

 

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: