Hoppa till innehåll

Tack för ett härligt jubelår!

januari 12, 2015

Frimärke på bok

2014, året för Alice Tegnérs 150-års jubileum är nu över. Tänk vad det har firats i slott och kojor, på scener och i media, med ord och toner, spektakel och klokskap! Säkert har Alice lett i sin himmel och tagit några lätta danssteg bland molntussarna…

Sällskapets eget jubileum hölls ju i mars, vid tiden för Alice 150-årsdag, med konserter, seminarier, föredrag och så släpptes vår bok Alice Tegnér, Musikskapare. Sällskapets mångåriga strävan att försöka presentera Alice Tegnérs alla olika konstnärliga valörer och som den sammansatta konstnär och person hon var, kunde nu presenteras i en vacker blå bok med tillhörande CD.  Plötsligt blev allt vi jobbat med så konkret, och plötsligt visste alla hur hennes namn skulle uttalas: Alíce!

Jubiléet uppmärksammades i Radio och TV och när vårt eget jubileum var över så fortsatte det runtom i hela landet – bl. a. i hennes hemorter Tullinge, Djursholm och Karlskrona. Vi har även fått rapporter om firande utomlands. Sveriges Radio P2 har uppmärksammat Alice både genom att direktsända Alice Tegnér konserten från Östersjöfestivalen och med egna Alice-program.

Mot slutet av året kom tidskriften Minnenas Journal ut med Julefrid där en trevlig artikel med okända bilder av den åldrande farmor Alice i juletid. Och så kom Frimärket! Å, så fint det är! Vi som är med i Alice Tegnér Sällskapet fick varsitt i present, frågan är om man nänns använda det….

Något mycket glädjande är att vår medlemsantal ökat rejält under året! Varmt välkomna alla nya medlemmar! Även på denna vår websida har statistiken gått upp; från 5.570 besök 2013 till 15.746 under 2014!

Nu ser vi fram emot ett nytt år och ett nytt årsmöte! Som vanligt blir det i mars, Alice födelsedagsmånad, och i år håller vi årsmötet i Tullinge, med sång av Tullinge kammarkör i Tullinge kyrka, det blir härligt det!

Har du några frågor, idéer, Alice-kunskap att dela eller om du vill köpa boken? Hör då av dig till gobtegner(@)gmail.com !

Alice Tegér Sällskapet önska alla besökare en god fortsättning och musik varje dag!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: